|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Pentryt
Moderator
Dołączył: 05 Mar 2011
Posty: 863
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/1 Skąd: 52°16'N 20°27'E Płeć: Pan
|
Wysłany: Nie 6 06:57, 17 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Czyli tak:
- biorę 0,5 kg mąki i dodaję do zaczynu (tego z pojemnika),
- dodaję drożdże,
- zakwas (ten z małej torebki),
- dodaję makę,
- dodaję wodę,
- wyrabiam ciasto.
Tak to ma być czy coś pokręciłkem?
P.S. Teraz zasuwam do sklrepu.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
adsenior
Administrator
Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 32378
Przeczytał: 10 tematów
Ostrzeżeń: 0/1 Skąd: Polska Płeć: Pan
|
Wysłany: Nie 7 07:03, 17 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Pentryt napisał: | Czyli tak:
- biorę 0,5 kg mąki i dodaję do zaczynu (tego z pojemnika),
- dodaję drożdże,
- zakwas (ten z małej torebki),
- dodaję makę,
- dodaję wodę,
- wyrabiam ciasto.
Tak to ma być czy coś pokręciłkem?
P.S. Teraz zasuwam do sklrepu. |
Nie w pojemniku ma Pan zakis, o którym zapomniał w ogóle pisząc. zakwas, to ta mała kulka ciasta w torebce plastikowej. Zakis daje Pan jak już będzie pan wyrabiał ciasto ręcznie - 10 łyżek stołowych na 1,5 kg mąki! Ten zakis musi być przechowywany w szczelnym naczyniu! Zakis powinien Panu starczyć na kilka wypieków!
Ostatnio zmieniony przez adsenior dnia Nie 7 07:04, 17 Kwi 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|